Booking.com

Sevärdheter

Rhodos stad

I staden Rhodos som är huvudstaden på ön hittar du massor av vackert att se, bland annat är den ”gamla staden” mycket fin att promenera i. Går du upp på Monte Smith kullen har du en fantastisk utsikt att njuta av. Den äldre delen av staden är så gammal som från medeltiden, här hittar du både Stormästarens slott och kan spatsera på Riddargatan eller varför inte besöka Riddarslottet. Missa inte heller de gamla fina judiska och turkiska kvarteren, moskéerna, klocktornet och vallgraven. Det absolut bästa sättet att upptäcka Rhodos gamla stad är helt enkelt att promenera omkring i den. Vill man bort från de allra turistigaste stråken så är det väldigt mysigt att gå omkring i de södra delarna där man hittar de judiska kvarteren.

Hyr en bil

För att uppleva alla Rhodos sevärdheter så är det enklast att hyra en bil en eller ett par dagar under din resa. På så sätt kan du uppleva stränder där det inte kryllar av turister och mysiga byar uppe i bergen. Om du ska hyra bil på Rhodos rekommenderar vi Biluthyrning.com där du kan jämföra priset på hyrbilar.

Lindos

Detta är en av de kanske mest besökta städerna på Rhodos, det är väldigt få turister som åker till ön utan att besöka denna antika stad. Både stranden nedanför staden och den vackra Akropolisklippan ovanför lockar långväga gäster hit. Något man får vara beredd på är att det alltid är väldigt mycket folk där. Ibland under högsäsongen kan det till och med vara så illa att man får står i kö för att ens komma in i staden. Därför kan jag verkligen rekommendera att förlägger sitt besök till Lindos till tidig morgon eller sen kväll. Då kan man få en mer verklig bild av staden, dess befolkning och byggnader.

Den vackra och otroligt höga Akropolisklippan tillhör alltså de saker man ”måste” besöka när man är på Rhodos. Den är hela 116 meter hög och det är en väl skyddad plats. Några av de monument som finns här och som verkligen är sevärda är Den Hellenistiska stoan och Athena Lindias tempel.

Park Rhodos – Rodini

För att snabbt komma ut i naturen när man är i huvudstaden så ta gärna en tripp till denna natursköna park. Den är inte så stor men räcker väl för att ta en avkopplande promenad, ha picknick och njuta av livet. Man kan se både hjortar och påfåglar i parken, hjortarna går i ett inhägnat område och påfåglarna strövar fritt omkring. Genom parken går det små bäckar där det simmar svanar och allt har något sagolikt över sig med de stora cypresserna och djuren.

rhodos hyrbil vy 1024x576 - Sevärdheter

Sju Källor

På ön Rhodos finns det en hel del sötvatten inåt landet, nära till Tsambikastranden hittar du Sju källor. Det är ett område med både bäckar och sötvattensdammar med iskallt och härligt vatten. Naturen är otrolig med skog och vackra vattenfall, det går att promenera genom stora mörka tunnlar i porlande vatten.

Fjärilsdalen

Alldeles i mitten av Rhodos hittar man paradiset på jorden – Fjärilsdalen. Det är som att besöka en sagodjungel. Du vandrar längs en led som tar dig upp och ner för trätrappor, över små träbroar och på vindlande stigar. I dalen finns det en speciell sorts fjärilar, de är rödsvarta till färgen och fantastiskt vackra. Här kan du se dem sitta i klungor på klippor och träd, det ser nästan ut som en levande matta och är väldigt vackert och fascinerande. Något att tänka på är att ta med sig mycket vatten, det blir otroligt varmt i dalen och bäst är att inte besöka den när solen står som högst på dagen. Istället rekommenderar jag att ni tar er dit på morgonen eller tidig förmiddag. Det blir en väldig fuktig värme bland all grönska men det är verkligen värt ett besök. Sedan behöver man inte gå hela leden genom dalen heller, det kan bli lite väl tungt för de allra minsta och de äldre.

Antika stadion

Oavsett om du är intresserad av sport eller inte så är den antika stadion utanför Rhodos stad ett måste att besöka. Under antikens dagar så var det här man höll idrottsspel, en något intressant sak är att det runt om stadion växer lagrar. Det är antagligen från dem man band lagerkransarna som sedan användes för att kröna vinnarna. I närheten hittar du även en gammal amfiteater som är mäktig att beskåda då den är otroligt välbevarad. Där uppförde man förr i tiden grekiska dramer. Här finner du även Apollons tempel.

Kalithea hälsokällor

Om du beger dig till Kalithea så kommer du att finna hundra år gamla hälsokällor. De byggdes och uppfördes av Italienare på den tid då Rhodos faktiskt tillhörde Italien. Hit vallfärdade människor för att dricka av det hälsosamma vattnet som sades rena hela kroppen. Tänker man på hur mycket det faktiskt druckits här så kanske man inte förvånas över det stora antalet toaletter som finns på området. Överallt kring byggnaderna här är det otroligt vackert, golven är täckta med fin mosaik och byggnaderna i sig är fint utsmyckade.

Fler reseguider

Slovakien

Slovakien är ett häftigt land i Östeuropa att besöka och som är på uppgående framförallt bland unga tågluffare. Läs mer på Slovakienresor.se!

Nepal

Nepal har inte bara världens högsta berg. Landet har en fantastisk natur och en härlig lokalbefolkning. Läs mer på Nepalresor.se!