Booking.com

Bad & aktiviteter

På ön Rhodos så är det inte svårt att hitta något att göra, det finns ett brett utbud av olika aktiviteter för både stora och små. Du hittar massor av olika vattensporter, golf, tennisbanor och hästridning som bara är några av de saker du kan hitta på. Vill man dyka så finns de bästa ställena för det i Kalithea och i Afandou hittar du Greklands tredje största casino om du är sugen på spel.

Stränderna

På Rhodos så hittar du flera av de vackraste och bästa stränderna i hela Grekland. Det är en av anledningarna till att Rhodos alltid har varit och fortfarande är så populärt bland turister. Stränderna är många och vi får inte plats med alla här men ett axplock kommer här; Agathi, Charaki, Traganou, Afandou, Kolymbia, Stegna och Prasonisi.

Åker du till Kalithea så kommer du att finna en otroligt vacker strand i en liten vik, där hittar du även ett gammalt italienskt kurbad. Stranden är inte så stor men klipporna runt om är vackra och vattnet är härligt inbjudande. En av de mest omtyckta badplatserna på Rhodos är Anthony Quinn beach. Här ligger de små sandstränderna avgränsade mot varandra med klippor. Vattnet i bukten är mycket klart och det är perfekt läge för snorkling här, dessutom kan den som vågar dyka direkt från klipporna. Den mest besökta stranden på hela Rhodos är helt klart Tsambiki, den skulle även kunna vara den bästa om det inte vore för att den nästan alltid är överbefolkad. Själva stranden är lång med pulverfin sand och en klar och len botten, här är vattnet härligt gnistranden i grönt och man vill verkligen hoppa rakt i. Det är verkligen en kanonstrand och verkligen värt ett besök om man reser med barnfamilj.

Nattlivet på Rhodos

Det är inte svårt att hitta nattklubbar, barer och restauranger på Rhodos, det som kan vara svårt att hitta är det genuint grekiska om man inte beger sig utanför städerna. Vill man ha riktigt vilda festnätter så är det Rhodos stad och Lindos som gäller, där kan du verkligen röja loss hela natten lång och till och med bli serverad på svenska. Men vill man ha det lite lugnare så är utkanterna av städerna bäst och det är ofta där man hittar de trevligaste familjerestaurangerna också.

Mat och dryck

Prova gärna den lokala maten, det finns allt från Moussaka och grekisk sallad till souvlaki och tzatziki. Den grekiska maten är ofta kryddig men för den skull inte het, de använder mycket örter i matlagningen och en hel del vitlök och olivolja. Prova även det lokala vinet, det finns även gott mousserande vin som grekerna kallar champagne. Något du snabbt kommer att märka är att nationaldrycken Ouzo serveras nästan överallt innan måltiderna med kallt vatten till. Det är en spritsort som är smaksatt med anis och den kan vara väldigt stark, om man inte gör som grekerna och blandar den med lite vatten.

Shopping

Befinner du dig i Rhodos stad och vill ha lite mer exklusiva märkesbutiker att sondera, då ska du definitivt bege dig till den lite nyare stadsdelen kring Cypernplatsen. Överallt på Rhodos hittar du billiga märkeskopior men inte där. Där hittar du även väldigt prisvärda saker att ta med hem så som oljor, keramik, kryddor, honung, parfymer med mera som tillverkats på ön.

Fler reseguider

Slovakien

Slovakien är ett häftigt land i Östeuropa att besöka och som är på uppgående framförallt bland unga tågluffare. Läs mer på Slovakienresor.se!

Nepal

Nepal har inte bara världens högsta berg. Landet har en fantastisk natur och en härlig lokalbefolkning. Läs mer på Nepalresor.se!